ISO 27001 BGYS Nedir?
ISO 27001 Bilgi varlıklarını etkin ve doğru bir şekilde koruyan, yasa dışı yollardan erişilme olasılığını en aza indiren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmış uluslararası denetlenebilir tek sertifikadır. ISO/IEC 27001 Belgesi, bilgi varlıklarınızı yönetmenize ve korumanıza yardımcı olmaktadır. Yasal gereklilikler yerine getirilerek işletmenin standartlara uygunluğu sağlanır. Kurulan sistem sayesinde müşterileri rakiplerine göre daha iyi değerlendirilir.
ISO 27001 Temel Hedefleri Nelerdir?
Kuruluşun olası bilgi güvenlik açıklıklarını tespit etmek, bilgi varlıklarının karşısında olası tehditleri ortaya koymak ve bu tehditleri sistematik olarak denetlemek.
Risk altında olan bilgi varlıklarının güvenliğini sağlamak üzere yapılacak kontrolleri belirlemek, bu kontrollerin yapılmasını sağlamak ve olası riskleri kabul edilebilir seviyede tutmak.
Bu şekilde yapılacak bilgi güvenliği kontrollerinde sürekliliği sağlamak ve bu amaçla yönetim süreçlerini belirlemek ve uygulamaktır.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’nin Faydaları Nelerdir?
Doğru, güvenilir ve geçerli bilgiler sağlar.
Fazladan iş yükü ve gereksiz zaman kaybının önüne geçer.
Riskleri minimize eder.
İş sürekliliği sağlar.
Bilgi varlıklarının gizliliğinin korunmasını sağlar.
Kuruluş genelinde, bilgi sistemleri ve zayıflıkların nasıl korunacağı konusundaki farkındalığı artırır.
Bilginin ve metotlarının doğruluğunun ve bütünlüğünün korunması, içeriğinin değişmemesi sağlar.
Yasal tarafların zorunlu kıldığı kriterler sağlanmış olur.
Bilgi varlıklarına erişim korunur.
Kurumsal saygınlık korunur.
Rekabet avantajı sağlar.
ISO 27001 Kimler Sahip Olabilir?
İşletmenin büyüklüğü ne olursa olsun bilgiye ihtiyacı olan tüm kurum veya kuruluşların bilginin gizliliği, erişebilirliği, bilginin bütünlüğünü sağlamak için kurmuş oldukları bilgi güvenliği ağını yöneten herkes ISO 27001 Bilgi Güvenliği Belgesi alabilir. Bu doğrultuda ISO 27001 Bilgi Güvenliği Standardını sektörel olarak kamu sektöründe veya özel sektörde faaliyet gösteren emlak, gıda, inşaat, maden, kimya, enerji, bankacılık, finans, satış, üretim, nakliyat, lojistik ve kamu sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar ISO 27001 Standardına sahip olabilmektedirler.