Şirket çalışanlarının ve son kullanıcı olan bizlerin bilgi güvenliği konusunda yüksek maliyetli hatalar yapmamalarını sağlamanın en iyi yollarından biri güvenlik bilinci oluşturan eğitim oturumları düzenlemektir. Bu yöntem, çalışanların şirket güvenlik politikası, prosedür ve uygulamalarını en sağlam şekilde anlamalarına yardımcı olur. Çünkü bilgi güvenliğine yönelik en büyük tehditlerden biri aslında şirket kültürü ya da organizasyonel zafiyetlerdir. Farkındalığı olmayan bir çalışan zararlı web sitelerini ziyaret ederek ağınıza kötü amaçlı yazılım bulaştırabilir, kimlik avı ve oltalama (Phishing) e-postalarına yanıt verebilir, oturum açma bilgilerini güvenli olmayan bir ağ üzerinden iletebilir, herhangi bir tarama yapmadan bir USB belleği çalıştırabilir ve sosyal mühendislik saldırılarına maruz kalabilir.
Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi ile hem teorik hem de uygulamalı bir içeriği, güncel saldırı yöntem ve çözümleriyle bir araya getiriyoruz. Eğitim başlamadan önce ve bittikten sonra farkındalık seviyesini ölçmek için değerlendirmeler yapıyor ve farkındalık artış seviyesini raporluyoruz.
Eğitimin Amacı
Bilgi güvenlik programında en zayıf halka olarak anılan insanların oluşturduğu tehdit tamamen ortadan kaldırılamasa da iyi planlanmış ve güvenlik bilincini geliştirmeyi amaçlayan bir program, riskleri azaltmaya yardımcı olur.
Bu eğitimin amacı, etkili bir güvenlik stratejisi uygulayarak farkındalığı en üst seviyeye taşıyabilmektir.